Airco-Unie BV Airco-Unie BV
Officieel dealer van:

Erkenningen

 

 

 

 

 

 

 

Gegarandeerde kwaliteit met de NVKL-erkenning

Alleen de installateurs die lid zijn van de NVKL voeren het exclusieve NVKL- kwaliteitslabel. Er is een kwaliteitslabel Koudetechniek en een kwaliteitslabel Klimaatbeheersing. Aan deze labels kunt u de koude- en klimaatspecialisten herkennen.
Alle aangesloten installateurs moeten voldoen aan de criteria van de NVKL-erkenning. Ze staan voor kwaliteit en professionaliteit. Zij kunnen dit garanderen door een tweejaarlijks examen en de geschillencommissie voor zowel bedrijven als particulieren. De leveranciers van de NVKL ondersteunen de NVKL-erkenning. Het stellen van een kwaliteitsniveau is belangrijk voor de totale branche. De NVKL kent ook een gedragscode waar alle leden zich aan dienen te houden.

NVKL-leden

De NVKL is de Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van Koudetechniek en Luchtbehandeling. Er zijn ruim 600 bedrijven verenigd in de NVKL. NVKL-leden zijn specialisten in klimaat- en koudetechniek en staan voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit. Onder de NVKL-leden vindt u leveranciers, installateurs en aanverwante bedrijven uit de branches koudetechniek en klimaattechniek.

In het erkenningen register van de SEI zijn de installatiebedrijven opgenomen die aangetoond hebben dat men beschikt over voldoende vakbekwaamheid. Naast de vakbekwaamheid dient het installatiebedrijf te beschikken over een uitrusting die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren en op te leveren. Hierbij moet u denken aan meetinstrumenten om installaties op lekdichtheid (uw veiligheid) te testen, de aanwezigheid van de vereiste normen en publicaties om uw installaties zo te ontwerpen dat voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid.

De vakdisciplines zijn:

Gasinstallaties

Waterinstallaties

Elektrotechnische installaties

Centrale Verwarmingsinstallaties

Luchtbehandeling installaties

Rioleringsinstallaties

Warmtepompinstallaties