Airco-Unie BV Airco-Unie BV
Officieel dealer van:

Service

Service en onderhoud

De service die wij leveren als NVKL, UNETO-VNI en SEI erkend installatiebedrijf gaat veel verder dan alleen installeren. De landelijke servicedienst staat zeven dagen in de week en 24 uur per dag voor u klaar.

Zoals u begrijpt, helpt bij elk technisch product een deskundig onderhoud mee aan de goede werking en bedrijfszekerheid van de apparatuur. Een goed onderhouden apparaat behoudt een hoog rendement en houdt de energiekosten op een laag niveau. Tevens voorkomt het periodiek inspecteren onnodige storingen aan uw installatie. Als F-gassengecertificeerd specialist in airconditioning en koeltechniek werken wij met verschillende abonnementen voor onderhoud aan verschillende soorten apparatuur.

Informeert u hier geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Na aanschaf en installatie van een systeem ontvangt u van ons een aanbieding voor preventief periodiek onderhoud. Door het afsluiten van een onderhoudsabonnement bent u aangesloten bij onze serviceafdeling en verlengt u tevens de garantietermijn voor uw apparatuur. Met het afsluiten van een basisabonnement verlengt u de garantie naar 3 jaar en het all-in abonnement staat voor 8 jaar garantie.

U bent bij wet verplicht om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een F-gassengecertificeerde onderneming. Hoe vaak er onderhoud uitgevoerd dient te worden, is afhankelijk van de hoeveelheid koudemiddel die de installatie bevat.

Op onderstaand tabel ziet u hoe vaak er per jaar onderhoud uitgevoerd dient te worden.

De hoeveelheid koudemiddel in uw installatie vindt u op de kenplaat behorend bij uw installatie.

 


Energie Investerings Aftrek (EIA)

Financieel voordeel voor investeringen in energiebesparing en duurzame energie

De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt u als ondernemer een belastingvoordeel als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de gebruikelijke afschrijving is 44% van de investeringskosten van deze bedrijfsmiddelen aftrekbaar van de fiscale winst. Over één of meer jaren hoeft u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting te betalen.

Door te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen bespaart uw onderneming ook direct op de energiekosten. Uw voordeel is dus dubbel: u heeft lagere energiekosten en u betaalt minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen is daarom een verantwoorde keuze. De EIA ondersteunt u daarbij.

In principe kan elke onderneming in Nederland gebruik maken van de EIA.

Belangrijke informatie:

Binnen 3 maanden na opleverdatum aanvragen.

Energielijst 2009 Artikel 211101 (a) Warmtepomp.

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.senternovem.nl of leest u hieronder.

Brochure EIA

Rekenvoorbeeld EIA


Lease (uitsluitend Mitsubishi Electric)

 

Een goed binnenklimaat is in de huidige gebouwen van groot belang. Zeker na de warme zomers in de afgelopen jaren staat dit thema bij vele gebouweigenaren, gebruikers en bewoners hoog op de prioriteitenlijst.

De geavanceerde klimaatsystemen van Mitsubishi Electric bieden de mogelijkheid om het hele jaar door een uitstekend binnenklimaat te creëren. De huidige generatie klimaatsystemen zijn energiezuinig, milieuvriendelijk, fluisterstil, gebruiksvriendelijk, geschikt voor koelen, verwarmen en ventileren en hebben een fraai design.

Leasing is een breed geaccepteerde financieringsvorm die een groot aantal voordelen kent:

  • geen eigen investeringskosten
  • uw liquiditeitspositie blijft intact
  • 100% financiering van het investeringsbedrag
  • u kunt uw eigen vermogen investeren in uw core business

Door leasing van een airconditioningsysteem ligt de aanschaf ervan binnen ieders handbereik.

Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden. Bijvoorbeeld over een all-in lease contract inclusief service- en onderhoudskosten.


Fiscaal voordeel particulier

Wist u dat u de aanschaf van een airconditioning kunt ‘meenemen’ in uw hypotheek? En dat u daardoor profiteert van een extra aftrekpost voor de loonbelasting? Daarmee komt het comfort van een-airco-in-huis ineens een stuk dichterbij.

Een airco van Airco-Unie verdient zichzelf terug.

Steeds meer mensen halen het comfort van een airco van Airco-Unie hun woning of bedrijfspand binnen. Eén reden daarvoor is natuurlijk de kenmerkende geruisloze werking. Maar dat niet alleen: ook als het gaat over kosten, hebben onze airco’s een streepje voor. Bijvoorbeeld vanwege het opmerkelijk lage energieverbruik: 30 tot 50% lager dan bij vergelijkbare units.

En de fiscus betaalt mee.

Om de kosten van aanschaf en installatie van uw aircosysteem te dekken, kunt u een (hypothecaire) lening afsluiten. De rente en andere kosten van die lening kunt u vervolgens opvoeren als aftrekpost bij uw jaarlijkse aangifte loonbelasting. Op die manier betaalt de fiscus mee aan het verbeteren van uw woning. Voorwaarde is dat de verbetering ‘spijkervast’ is. Met andere woorden: het moet gaan om onroerende zaken als een keuken, badkamer, serre, CV of airco. Bovendien moet u schriftelijk kunnen aantonen dat de betreffende lening inderdaad bestemd is voor zo’n spijkervaste verbetering.

Een rekenvoorbeeld.

Stel, u wilt uw zolder en twee slaapkamers van airco voorzien. Airco-Unie doet u een voorstel voor een aircosysteem ter waarde van € 7.500,- (inclusief installatiekosten)*. Wanneer u besluit om dit bedrag in uw hypotheek (op basis van 30 jaar) mee te nemen, bedragen de maandelijkse kosten bij een rentepercentage van 5% € 15,63 tot € 20,31 netto, afhankelijk van de belastingschaal (exclusief afschrijvings- en aflossingskosten. De aflossingskosten zijn uiteraard afhankelijk van het soort hypotheek dat u afsluit).